از دهه شصت به بعد تاسیس داروخانه ها به دلیل افزایش بیماری ها رواج پیدا کرد و با گسترش علم پزشکی، کارشناسان مربوطه دوره ای برای نسخه خوانی یا تکنسین داروخانه ایجاد کردند تا عالقه مندان با دانش تخصصی و مدارج علمی خود بتوانند خدمات مناسب به مشتریان ارائه دهند. همه این موارد باعث بهتر شدن بازار کار تکنسین داروخانه شد. به دلیل تمایل بسیاری از افراد برای کسب اطالع بیشتر در خصوص درآمد و حقوق تکنسین داروخانه، در ادامه به بررسی میزان درآمد افراد شاغل در این موقعیت شغلی خواهیم پرداخت.
محیط کار تکنسین داروخانه
تکنسینهای داروخانه معمولاً در داروخانه ها، بیمارستانها، خانههای سالمندان و شرکت های پخش دارویی کار میکنند. آنها بیشتر روز کاری خود را روی پای خود می گذرانند، نسخه ها را پر و بسته بندی می کنند و با داروسازان و سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی کار می کنند. بسته به جایی که کار می کنند، ممکن است لازم باشد شب ها، آخر هفته ها و تعطیلات کار کنند.
چگونه یک تکنسین داروخانه شویم
تکنسین های داروخانه به عنوان رابط بین بیماران و داروسازان عمل می کنند و نقش مهمی در تیم مراقبت های بهداشتی ایفا می کنند. اگر از کمک به مردم لذت می برید و عاشق تعامل با بیماران هستید، اما علاقه ای به کار بالینی ندارید، تبدیل شدن به یک تکنسین داروخانه ممکن است گزینه خوبی برای شما باشد. این یکی از معدود حرفه های مراقبت بهداشتی است که با بیماران کار می کند، اما نه با مراقبت مستقیم از بیمار.با شرکت در دوره تکنسین داروخانه در تبریز میتوانید هر آنچه که برای کار در داروخانه نیاز دارید، فرا بگیرید.
درآمد تکنسین داروخانه
بعضی از تکنسین هایی که در داروخانه مشغول فعالیت هستند، به صورت پاره وقت و برخی دیگر به صورت تمام وقت کار می کنند. تعدادی از داروخانه های شبانه روزی و برخی دیگر در روزهای در روزهای تعطیل فعالیت ندارند. حقوق تکنسین داورخانه شبانه روزی به مراتب بیش تر از سایر داروخانه ها است.در مجموع مزایا و حقوق تکنسین داروخانه براساس سابقه کار، موقعیت داروخانه و پاره وقت یا تمام وقت بودن آن متغیر خواهد بود. حقوق تکنسین داروخانه بر اساس تعداد شیفت ها و مدت زمان حساب می شود، اما رقم پرداختی به یک تکنسین تمام وقت معمولا براساس پایه حقوق اداره کار خواهد بود.
اگر به عنوان تکنسین شروع به فعالیت می کنید، در ماه های ابتدایی چیزی حدود یک و نیم میلیون تومان دریافت خواهیدکرد و با کسب تجربه درآمد شما به چهار میلیون تومان خواهد رسید و اگر کارشناس مربوطه از کار شما راضی باشد،حقوق شما به ده میلیون تومان نیز خواهد رسید.
به طور کلی فردی که به عنوان تکنسین داروخانه مشغول فعالیت است، به دلیل فشار کاری و تعطیلی های کوتاه مدت و ساعات طولانی کار دارای سختی کار است. نسبت مزایای تکنسین داروخانه نسبت به دکتر داروساز در کشور ما بسیار کم است، در واقع ایران از کشورهایی است که بیشترین اختالف درآمدی بین داروساز و تکنسین را دارد، اما در سال های اخیر با آموزش تکنسین ها و افزایش دوره های آموزشی تلاش شده که نابرابری ها تا حدودی کمتر شود و حقوق تکنسین های داروخانه نیز به دستمزد استاندارد نزدیک تر شود. افرادی که به صورت پاره وقت یا شیفتی در داروخانه ها مشغول به کار می شوند، درآمد کمتری خواهند داشت، اما آزادی زمان بیشتری دارند و می توانند به عنوان شغل دوم به عنوان تکنسین داروخانه مشغول شوند .
نکات مهم در مورد شغل نسخه پیچی یا تکنسین داروخانه
- افراد در سنین 20 تا 35 سال می توانند جذب این حرفه شوند .
- جهت ارتقاء کیفیت خدمات و فعالیت تکنسین داروخانه، گذراندن دوره های تخصصی نسخه خوانی می تواند موثر باشد.
- انجام فعالیت صحیح تکنسین موجب می شود که موسس وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد و همچنین سطح شکایات احتمالی از موسس کاهش یابد.
- خوش روئی و آداب برخورد با مشتری باعث جذب مشتری است.
- تکنسین داروخانه دارای درجات شغلی است و بعد از نسخه پیچی به بخش آرایشی بهداشتی منتقل می شوند و همچنین با بالارفتن تجربه و سابقه فعالیتشان به مدیریت داروخانه نیز نائل خواهند آمد تا بتواند خرید های داروخانه با شرایط و آفرهای شرکت های داروئی را مدیریت کنند.
- معمولا خانم ها پس از انتقال به بخش آرایشی و بهداشتی داروخانه می توانند مشاوره های پوست و مو نیز برای محصولات مختلف بدهند.
- با بالا رفتن تجربه کاری و دقت در این شغل می توان حقوق و مزایای مناسبی دریافت کرد و از نظر اجتماعی رشد و پیشرفت کامل داشت و همچنین به سمت مدیریت داروخانه های شهری و خصوصی رسید.
پارامتر جنسیت در انتخاب تکنسین داروخانه
یکی از موضوعاتی که همواره مورد توجه بسیاری از افراد می باشد، این است که این شغل مخصوص جنسیت خاصی می باشد یا خیر؟ در این مورد می توان گفت که خیر نسخه پیچ ها می توانند هم از بانوان باشند و هم می از آقایان باشند؛ لذا تنها چیزی که عامل تعیین کننده در انتخاب این افراد می باشد مهارت است.
نسخه الکترونیک
میتوان از نام این نسخه متوجه ماهیت آن شد. در نسخه نویسی عادی یا همان کاغذی، پزشک داروها را روی سربرگ مطب یا درمانگاه یا دفترچه بیمار مینوشت. اکنون این روند تغییر کرده است و از ابتدای دی ماه ۱۴۰۰ خبری از نسخه های کاغذی نیست. پزشکان باید نسخه مورد نیاز بیمار را از طریق نرمافزار و بستر اینترنت ثبت کنند. بعد از ثبت، کدی به موبایل بیمار ارسال میشود. سپس او با کد یا کد ملی به داروخانه مراجعه میکند و متصدی بعد از دریافت کد و بررسی در سیستم، داروها را به مراجعه کننده تحویل میدهد. در حقیقت نسخه الکترونیک همانند نسخ فیزیکی است؛ با این تفاوت که عملیات نسخه نویسی از طریق بستر و فضای نت انجام میشود.