هر لحظه ممکن است شما یا هر کسی در اطراف تان دچار آسیب یا بیماری شود. با استفاده از مهارت هایی که در دوره امدادگری، کمک های اولیه و فوریت های پزشکی یاد می گیرید، ممکن است بتوانید جلوی بدتر شدن یک اتفاق ناچیز را بگیرید. حتی ممکن است با انجام یک عملیاتِ فوریت پزشکیِ جدی، جان یک انسان را نجات دهید.در برخی موارد نیز، کمک های اولیه شامل حمایت اولیه از بیمار است تا وضعیت او را تا رسیدن کمک حرفه ای، پایدار نگه دارید. و یا به فردی که دچار جراحت جزئی مثل سوختگی جزئی، بریدگی و نیش حشرات شده، کمک برسانید.
دوره کمک های اولیه و فوریت های پزشکی
دوره کمک های اولیه و فوریت های پزشکی یکی از پرمخاطب ترین دوره های آموزشگاه آپادانا می باشد. در واقع هنرجویان با شرکت در این دوره با تمامی مباحث مربوطه، هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی آشنا خواهند شد. در این میان لازم است بدانید که دوره کمک های اولیه و فوریت های پزشکی (کلاس کمک های اولیه) هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری (آنلاین) برگزار می شود و پس از پایان دوره به افراد، مدرک دوزبانه و بین المللی معتبر ارائه داده می شود.
سرفصل های آموزش کمک های اولیه و فوریت های پزشکی
- اصول کمک های اولیه و فوریت های پزشکی
- سوختگی
- شکستگی
- احیای قلبی و ریوی
- مصمومیت ها
- انواع خونریزی ها
- حمل مصدوم
- کنترل علائم حیاتی
- تزریقات و پانسمان
- خونگیری و سرم
استراتژی دوره فوریت های پزشکی
امروزه بهسازی منابع انسانی به عنوان یکی از استراتژی های اصلی موفقیت سازمان ها محسوب می شود که گسترش سریع زمینه های علمی و تحقیقاتی بر اهمیت آن می افزاید. فوريت هاي پزشکي یکی از بخش های مراقبتی-درمانی است که از این تغییرات مصون نمانده است. روند فزاینده مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و سوانح رانندگی، فراوانی حوادث و بلایای غیر مترقبه توجه جدی به خدمات رسانی اورژانس را طلب می کند.لذا یکی از اساسی ترین نیازهای نظام سلامت جامعه تربیت افرادی با توانایی ها و صلاحیت هایی علمی و عملی ویژه می باشد تا با آمادگی کامل در حساس ترین لحظات به یاری دردمندان بشتابند. سرمایه گذاری برای ارتقای دانش و اطلاعات بهداشتی ، مراقبتی و امدادی و حفظ وضعیت ایده آل تمام افراد جامعه یکی از وظایف اصلی نظام سلامت کشور است . ارتقای سلامت و انتقال دانش سلامت بخصوص دانش مراقبتی و امدادی در میان آحاد جامعه در تمامی سطوح (دانش آموزان ، دانشجویان ، کارمندان ، کارگران ، رانندگان ، نیروهای مسلح ، نیروهای داوطلب و به طور کلی فرد و خانواده) که بیش از نیم قرن سابقه علمی و اجرایی در کشورهای مختلف اروپایی و صنعتی دارد به عنوان یکی از فرصتهای طلایی آموزش و ارتقای دانش سلامت معرفی شده است .
ضرورت برگزاری دوره آموزشی کمک های اولیه
با وجود تمام پیشرفتهایی که در زمینه های مختلف علمی و تکنولوژی صورت گرفته ولی متاسفانه هنوز انسان در مقابل بسیاری از حوادث و سوانح آسیب پذیر میباشد و با توجه به ازدیاد روز افزون این حوادث اعم از اختلالات قلبی-عروقی ، تصادفات ، سوختگیها، غرق شدگی ، سقوط از ارتفاعات، مسمومیتها و غیره به نظر میرسد اصولی ترین کار کسب آمادگی به منظور مقابله با این حوادث است. هرچند تمهیدات بسیاری در جهت پیشگیری از وقوع این حوادث در کشور صورت گرفته است ولی متاسفانه بسیاری از این حوادث اجتناب ناپذیر بوده و همین موضوع اهمیت امداد رسانی صحیح و به موقع را مشخص میکند. بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی اولین افرادی که به محل وقوع حادثه میرسند نقش بسیار مهمی در پیشگیری از تبعات جدی این حوادث دارند به شرط آنکه با اصول اولیه کمک های اولیه آشنا باشند .
اهداف دوره آموزشی کمک های اولیه
- مشارکت فعال ، آگاهانه و توانمندانه مردم در مواجهه با مسایل مرتبط با سلامت با تاکید برحوادث و خطرات پیرامون
- افزایش ظرفیت توانمندی بخش سلامت در ترویج ، تسهیل و توسعه اطلاعات بهداشتی ، امدادی و مراقبت به افراد جامعه
- افزایش سطح دانش و توانایی های افراد جامعه درباره کمک های اولیه و فوریت های پزشکی.
- فراهم آوردن بستری مناسب برای افزایش سطح سلامت در جامعه.
- بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی اولین افرادی که به محل وقوع حادثه میرسند نقش بسیار مهمی در پیشگیری از تبعات جدی این حوادث دارند به شرط آنکه با اصول اولیه کمک های اولیه آشنا باشند .
نقطهی برجستهی دورهی آموزش کمکهای اولیه
مباحث این دوره آموزشی برای شما مهارت آموزان به صورت تئوری و عملی توسط اساتید مجرب تدریس می شود. میزان مهارت هر فرد در این آموزش ها میتواند مرگ و زندگی را رقم بزند،به همین دلیل اکثر ساعات آموزش حول مباحث عملی خواهد بود و در پایان دوره به کارآموزان گواهی بین المللی معتبر فنی و حرفه ای اعطا میگردد.
CPR چیست؟
سی پی آر یا همان احیای قلبی ریوی عبارت است از نجات جان بیمارانی که دچار ایست قلبی، تنفسی و مغزی شده است. بنابراین به اقداماتی که برای نجات جان این بیماران انجام می شود به اختصار CPR یا احیای قلبی ریوی گفته می شود. عبارت CPR مخفف کلمات Cardiopulmonary resuscitation است
حیاتیترین اقدامی که پس از ایست قلبی باید صورت گیرد احیای قلبی-ریوی یا سی پی آر (CPR) است. افراد به دلایل مختلفی از جمله بیماریهای قلبی، بیماریهای تنفسی، مسمومیت، غرق شدن، سرمازدگی و غیره ممکن است دچار ایست قلبی شوند. انجام سی پی آر در ۴-۶ دقیقه اول میتواند فرد را به زندگی بازگرداند. بنابراین بسیار مهم است که به عنوان عضو موثری از جامعه و خانواده خود، احیای قلبی را یاد بگیرید.
توجه کنید که احیای قلبی – تنفسی فقط در ۱۰ دقیقه اول میتواند فرد را نجات دهد و اگر فرد پس از این مدت سی پی آر شود ممکن است قلب فرد احیا شود، اما مغز احتمالا آسیب دیده است و بیمار مرگ مغزی خواهد شد. پس همیشه نباید به انتظار نیروهای امداد و نجات ماند. در دوره کمک های اولیه و فوریت های پزشکی با احیای قلبی و ریوی و روش آن به طور کامل آشنا خواهید شد.